TRIPOD bèta introductietraining

De introductietraining is bedoeld voor de TRIPOD uitvoerders in het bedrijf plus de bredere groep mensen die met TRIPOD analyses te maken kunnen krijgen. Vervolgens krijgen de beoogde TRIPOD bèta analyse uitvoerders nog een coaching traject. Ook een introductie bij het management is van belang. Klik hier voor een overzicht.

Training
De introductietraining is een tweedaagse workshop waarin de TRIPOD bèta methode wordt geïntroduceerd. Er wordt in groepen geoefend in het uitvoeren van de methode aan de hand van verschillende incidentcases. De deelnemers beschikken op die manier na de training over een aantal uitgewerkte cases. Vaak brengen deelnemers ook eigen bedrijfscases in.

SSC geeft een paar maal per jaar deze cursus via een open inschrijving. Programma en inschrijven hier.

In huis training
Indien meerdere mensen binnen het bedrijf getraind moeten worden is een in huis training altijd de beste oplossing. Dan kunnen de mensen gezamenlijk de eigen ingebrachte cases bespreken. Na de training zijn dan reeds een of meer analyses beschikbaar.

Software
Bij alle trainingen is voor iedere deelnemer een tijdelijke licentie op de TRIPOD Tree software TR2 (SSC webapplicatie) beschikbaar. De cursisten kunnen dus na de training meteen aan de slag.

Follow-up workshop
Deze eendaagse vervolgdag is bedoeld voor oud-cursisten van de TRIPOD bèta introductiecursus en voor een ieder die de TRIPOD methode kent en/of enige ervaring heeft met de uitvoeringspraktijk hiervan. Op deze dag worden ervaringen uitgewisseld en problemen besproken. Uitgewerkte cases worden aan de docent al voor de training toegestuurd. Deze workshop wordt over het algemeen als zeer nuttig ervaren. Zie de trainingkalender.

Eerder gegeven trainingen
SSC geeft diverse TRIPOD trainingen per jaar, vaak ook als in huis training.  Voorbeelden van bedrijven waar in huis trainingen zijn gegeven (soms meerdere malen):

  • Procesindustrie: Hexion, AVEBE, DSM, Nufarm, Teijin Aramid.
  • Energiesector: Gasunie, Essent, Nuon.
  • Overheden: Staatstoezicht op de Mijnen, Arbeidsinspectie, Inspectie VROM.
  • Zorgsector: Academisch Ziekenhuis Maastricht.
  • Defensie (Marine, land- en luchtmacht).

Enige opmerkingen van cursisten:
- "Zeer relevante workshop."
- "Complimenten over de praktijkgerichte oefeningen. Theorie en oefening in balans."
- "Workshop is relevant om structureel naar dieper liggende oorzaken te zoeken."
- "Workshop is uitstekend om meer inzicht te krijgen hoe te analyseren bij incidenten."